U bent hier: » startpunt website » actueel

Het kloppend hart van Nijkerk

In week 42 vindt het halfjaarlijkse versteek plaats van de trommel van de beiaard. Alle pinnen zijn verwijderd, schoongemaakt en gesorteerd om opnieuw in de trommel te worden gestoken.
Tot april 2016 zijn de volgende melodieŽn te horen

Heel uur: Psalm 9 Met heel mijn hart zing ik uw eer
Kwart over: Un petit morceau (C. Voss)
Half uur: Wem Gott will rechte Gunst erweisen (F. FrŲhlich)
Kwart voor: Veilchen im Schnee

Vindt u het leuk uw favoriete melodie een half jaar over de binnenstad te laten dwarrelen,
neem dan contact op met de stadsbeiaardier. Tel.: 033 2459053

Luisterplaats: bij het Tabakshuis!

De meibespelingen vinden plaats op de dinsdagen van mei, steeds ís avonds van 19.00-20.00 uur. Het beluisteren van de concerten kan natuurlijk overal in het centrum van Nijkerk, maar als u wat geconcentreerder (en gegarandeerd droog) wilt luisteren, kunt u terecht op de speciale luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging.
De oude luisterplaats, die tot vorig jaar in gebruik was, is niet meer beschikbaar. Helaas zijn er rond de toren hoegenaamd geen alternatieven die qua toegankelijkheid, beschutting, torenzicht en zo aan nog wat voorwaarden voldoen. Het bestuur van de NKV was dan ook blij verrast, toen de nieuwe eigenaar van het oude pand aan Nieuwstraat 11, dat al vele bestemmingen heeft gehad, een deel van het erf daarvan als luisterplaats aanbood. Daarbij wordt er voor alle benodigde faciliteiten gezorgd. Dit past in het beleid van de 4D Architecten, die een deel van hun pand aan culturele activiteiten uit Nijkerk ter beschikking willen stellen. Het NKV-bestuur verwacht veel van het nieuwe onderkomen en de samenwerking met 4D Architecten.
De toegang is gratis en men kan tussen de programmaonderdelen vrij in- en uitlopen. Natuurlijk zijn er programmaís aanwezig.
Adres: Het Tabakshuis, Nieuwstraat 11.
De luisterplaats is vanaf een kwartier voor aanvang van het concert geopend.

:.  Actueel   .:.  Aanbeveling   .:.  Disclaimer   .:.   Nieuwsbrief   .:

Nijkerkse Klokkenspelvereniging 2008-2017